Inspiratiepunt
VVV Goeree-Overflakkee

Opdrachtgever

VVV Goeree-Overflakkee

Opgave

Vernieuw de VVV in de boerderij
‘t Blaeuwe Huus tot een eigentijds inspiratiepunt.

Resultaat

Opening VVV Inspiratiepunt Goeree-Overflakkee op 6 maart 2019 (doorlooptijd 9 maanden)

Goeree-Overflakkee

Vakblad NRIT: “Inspiratiepunt VVV Goeree-Overflakkee zal veel VVV’s inspireren”

De vraag

Sinds 1990 is de VVV gevestigd in ‘t Blaeuwe Huus in Ouddorp. Daar vonden gasten een balie met behulpzame medewerkers, een winkel en een kleine expositieruimte. De VVV Goeree-Overflakkee wilde dit na 25 jaar graag vernieuwen en vroeg onze hulp om te komen tot een Inspiratiepunt, waarbij gasten op een eigentijdse en interactieve manier kunnen verkennen wat er doen is op Goeree-Overflakkee.

Onze aanpak

We hebben allereerst een inventarisatie gemaakt van wensen, benodigde functionaliteiten en de identiteit van Goeree-Overflakkee. In overleg met de VVV en stakeholders hebben we de verhalen geïnventariseerd die verteld moesten worden. Vervolgens hebben we een briefing gemaakt voor een ontwerper en het ontwerpproces begeleid. Dit heeft geleid tot een ontwerp, waar we een projectplan en financieringsplan bij opgesteld hebben. We hebben geholpen bij het verkrijgen van de financiering en het besluitvormingsproces. Nadat de financiële middelen gereed waren, hebben we het grafisch ontwerp en de realisatie van het inspiratiepunt begeleid.

Het resultaat

Het resultaat is een eigentijds en modern VVV Inspiratiepunt Goeree-Overflakkee die volgens NRIT naast gasten ook “veel VVV’s zal inspireren”. Hiermee is een nieuwe toon zet in fysiek gastheerschap in Nederland.

Inspiratie over Goeree-Overflakkee
De beleving start bij een interactieve tafel, waarop een maquette van het eiland is weergegeven met markante gebouwen. Door middel van projectie wordt de tafel tot leven gebracht. Surfers varen over de tafel, tulpen bloeien op en fietsers bewegen er overheen. Op een groot touchscreen kan de keuze voor diverse thema’s worden gemaakt. Op basis van het thema past de projectie van de tafel zich aan. Als de gast bijvoorbeeld kiest voor ‘Een natuurgebied bezoeken’ kunnen er verschillende natuurgebieden aangeklikt worden. Op de tafel verschijnt de locatie, op het touchscreen informatie over het gebied en op een grote wand achter de tafel foto’s van het natuurgebied.

Van tramrit tot pop-up museum
Maar er is meer te beleven. Zo kunnen gasten in het nagemaakte interieur van een oude RTM tram een video over het eiland bekijken, waarbij bewegingseffecten in de bankjes aanvoelen alsof je werkelijk een tramrit maakt. Verderop staan enkele bekende inwoners van Goeree-Overflakkee, zoals Dave von Raven of Richard Groenendijk. Zij vertellen over hun binding met het eiland en hun favoriete plekken. Ook is er een pop-up museum met mini tentoonstellingen van musea. En op speciale verlichte panelen worden bijzondere natuurfoto’s getoond.

Water als thema
Het thema water is belangrijk voor Goeree-Overflakkee. Op surfzeilen worden watersportbeelden geprojecteerd en actuele weersinformatie, zoals windsnelheid en golfhoogte. Op een culinaire tafel kun je een vismenu kiezen, waarna een culinair visgerecht op een bord verschijnt. Gevolgd door uitleg over de betreffende vissoort.

De gemiddelde bezoekduur van gasten aan de VVV is sterk toegenomen en de reacties van bezoekers zijn erg positief.

Ook de omslag van informatie
naar inspiratie maken?
Neem dan contact met ons op!

Maak gebruik van ons contactformulier of bel ons via 06 – 46 63 56 46.

Contact