"Een unieke combinatie tussen een bestuurskundige en toeristische achtergrond."

Patrick

Toerisme zit Patrick Polie letterlijk in het bloed, want hij groeide op op de camping van zijn ouders. Het was dan ook voor niemand een verrassing dat hij een toeristische opleiding ging volgen. Om vervolgens te switchen naar een opleiding bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en af te studeren met een scriptie over maatschappelijke zelfsturing.

In zijn loopbaan heeft hij de sector van alle kanten gezien: vanuit een brancheorganisatie, vanuit een bedrijf, als ambtenaar, als gemeenteraadslid en vanuit enkele DMO’s en VVV’s. Door de combinatie tussen bestuurskunde en toerisme kan hij u adviseren over organisatorische, bestuurlijke, beleidsmatige, toeristische en marketing opgaven en uitdagingen. Door zijn passie voor reizen heeft hij al meer dan 70 landen op wereld gezien en dit vormt dan ook vaak een inspiratiebron voor hem. Combineer dat met een liefde voor innovaties en digitale toepassingen en er ontstaat een mooie mix voor eigentijdse projecten.

In 2014 heeft hij de fusie begeleid tussen de Zeeuwse VVV’s tot de VVV Zeeland en de organisatie enkele jaren geleid met projecten zoals de realisatie van vernieuwende inspiratiepunten, eigenwijze marketingcampagnes (“Niet iedereen houdt van Zeeland”) en innovatieve informatietechnieken (zoals het Zeeuws Informatie Distributie Systeem). Sinds 2018 is hij gestart met DestinatieX en ondersteunt vanuit die rol bestemmingen in het hele land. 

Bekijk de projecten van Patrick

Groenlo

De VVV Groenlo wil haar verhaal van de 'Slag om Grolle' (een belangrijke slag in de 80-jarige oorlog) beter zichtbaar maken. In het najaar van 2020 wordt er een nieuw inspiratiepunt geopend rondom thema's zoals de Slag om Grolle, de Achterhoek, de Grolse Want en de (Grolsch) bierhistorie.

Lees verder

Gemeente Lochem

De gemeente Lochem heeft in haar Visie Recreatie & Toerisme een aantal speerpunten benoemd, waaronder doorontwikkeling van de VVV. De vraag was om een meerjarenvisie te ontwikkelen voor VVV Lochem.

Lees verder

Metropoolregio Amsterdam

In de Metropoolregio Amsterdam (MRA) zijn 24 VVV-locaties en een Toeristische Informatiepunt. Tijdens een verkenning hebben we de bestaande situatie in kaart gebracht, de veranderende bezoeker beschreven en wat dit vraagt voor fysiek gastheerschap in de toekomst.

Lees verder

Achterhoek

In de Achterhoek zijn 33 Toeristische Overstap Punten. De wens is om deze locaties door te ontwikkelen tot een eigentijdse vorm, waarbij ook ondernemers een belangrijkere rol zullen spelen.

Lees verder

Duin- en Bollenstreek

Nadat de regio invulling heeft gegeven aan een merkstrategie voor de Duin- en Bollenstreek, is aan DestinatieX gevraagd om te verkennen op welke wijze invulling kan worden gegeven aan de uitvoeringsorganisatie.

Lees verder

Ulft

De VVV in Ulft is gevestigd op en integraal onderdeel van het DRU Industriepark. Hier is een nieuw inspiratiepunt gerealiseerd dat aandacht besteed aan het DRU Industriepark, de grens, de Oude IJsselstreek, kastelen en landgoederen en de Achterhoek.

Lees verder

Zutphen

Hanzestad Zutphen is één van de oudste steden van Nederland. De stad wil haar verhaal zichtbaar maken in een nieuw eigentijds VVV Inspiratiepunt met daarin thema's zoals Hanzestad, routes, Zutphen biedt kansen, kunst & cultuur en Torenstad.

Lees verder

Winterswijk

De VVV Winterswijk is gevestigd in het oude raadhuis. In april 2020 is er een nieuw inspiratiepunt geopend rondom thema's zoals de grens, de steengroeve, Nationaal Landschap Winterswijk en Mondriaan.

Lees verder

Goeree-Overflakkee

Voor de toeristische ondernemers op Goeree-Overflakkee schreven we een concretisering van de gemeentelijke recreatievisie en een lobbydocument dat gebruikt wordt richting overheden.

Lees verder

Goeree-Overflakkee

Op Goeree-Overflakkee ontwikkelden we een spectaculair VVV Inspiratiepunt waar gasten inspiratie kunnen opdoen over het eiland. De VVV bevat tal van belevingselementen en is uniek in Nederland.

Lees verder

Inspratie & Blog Patrick