Visie gastheerschap Arnhem Nijmegen

Opdrachtgever

Toerisme Veluwe Arnhem & Nijmegen

Opgave

Ontwikkel een eigentijdse visie op fysiek gastheerschap voor de regio Arnhem-Nijmegen

Resultaat

Visie Persoonlijk & Inspiratievol Gastheerschap

Arnhem & Nijmegen

Een strategie waarbij digitale en fysieke dienstverlening elkaar aanvullen en versterken om zo een zo optimaal (en persoonlijk) mogelijke klantreis voor gasten te realiseren.

Vraag

Gasten hebben vandaag de dag een permanente informatiehonger en willen 24/7 kunnen beschikken over actuele informatie. Digitale kanalen spelen hierbij een belangrijke rol. Tegelijkertijd is er vanuit een deel van de doelgroep ook nog behoefte aan fysieke informatievoorziening. Daarnaast is er een zoektocht naar mogelijkheden om gasten te inspireren om meer te gaan beleven, dan dat ze op voorhand misschien van plan waren. Ook hierin speelt fysiek gastheerschap een rol. Al deze ontwikkelingen en invalshoeken zorgen ervoor dat Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen haar visie op fysiek gastheerschap voor de regio Arnhem en Nijmegen weer eens opnieuw tegen het licht wilde houden. 

Aanpak

Er was behoefte aan een pragmatische aanpak. We hebben voor het opstellen van deze visie alle VVV-locaties bezocht (ook de agentschappen/informatiepunten). Daarnaast is er op basis van bestaande beleidsstukken en een gesprek met het management van de organisatie een visie opgesteld.

Resultaat

Het is resultaat is een visie op de rol van fysiek gastheerschap in de totale klantreis, de toegevoegde waarde ten opzichte van andere kanalen en kaders voor uitingsvormen van fysiek gastheerschap. De visie vormt hiermee een gespreksdocument over de ambities en ontwikkelrichting van fysiek gastheerschap in de regio Arnhem Nijmegen. In de visie is ook het faciliteren van gastheerschap bij ondernemers en het informeren en inspireren van bezoekers op alternatieve locaties.

Wilt u ook een visie op fysiek
gastheerschap voor uw bestemming?
Neem dan contact met ons op!

Maak gebruik van ons handige contactformulier of bel Patrick op 06 – 46 63 56 46.

Contact