Inspirerende destinatie: Norderney

Scroll voor inspiratie

Norderney

Een unieke bestemming waarbij de wellness identiteit vergaand is doorgevoerd in toeristische bestemmingsontwikkeling.

Norderney, een Duits waddeneiland, is een populaire bestemming voor toeristen die op zoek zijn naar ontspanning en wellness. Het eiland heeft zo’n 6.000 inwoners en een oppervlakte van 25 km2. Bijzonder is dat het eiland sinds 1948 de status van stad heeft.

In de afgelopen jaren is het eiland sterk gegroeid in zijn reputatie als een plek voor vakanties rondom wellness en wellbeing. Het eiland heeft de formele kuuroord status, toegekend door de European Spa Association en heeft inmiddels al vele prijzen in de wacht gesleept. Op een consequente manier past Norderney deze identiteit door in haar toeristische belevingen, producten en marketing.

Hieronder geven we zes inspirerende voorbeelden van hoe Norderney haar wellness en kuuroord identiteit vergaand doorvoert op haar bestemming.

  1. Wellness-hotels: Norderney biedt een groot aantal hotels aan die specifiek gericht zijn op wellness. Deze hotels bieden een scala aan faciliteiten, zoals sauna’s, stoombaden, zwembaden en fitnessruimtes, en bieden vaak ook professionele massages en schoonheidsbehandelingen. Op het strand zijn enkele historische badkoetsen omgevormd tot massagesalon.
  2. Thalasso-therapie: Thalasso-therapie is een unieke vorm van wellness die gebaseerd is op het gebruik van zee-water en -producten. Op Norderney kun je genieten van een scala aan thalasso-behandelingen, zoals zeebaden, zee-algenpakkingen en zout-scrubbehandelingen. Maar ook qua marketing wordt het toegepast. Zo worden buitenactiviteiten zoals paardrijden, yoga of surfen gepositioneerd als Thalasso Aktiv. Het strand als Thalasso Open Air. En de zeelucht… die noemen ze Champagne Air.
  3. Modder uit de Waddenzee: Norderney maakt gebruik van modder uit de Waddenzee voor scrubbehandelingen en speciale producten. Modder uit de Waddenzee wordt beschouwd als een rijke bron van mineralen en spoorelementen die gunstig zijn voor de huid. Op Norderney kun je genieten van een modder-scrubbehandeling, waarbij de modder wordt aangebracht op de huid en vervolgens wordt afgespoeld met zee-water.
  4. Yoga en meditatie: Norderney biedt tal van mogelijkheden om te genieten van yoga en meditatie in de buitenlucht. Er zijn dagelijks yoga- en meditatieklassen op het strand, en er zijn ook veel plekken waar je in de natuur kunt mediteren en yoga beoefenen. Op het eiland zijn vier Thalasso platformen gemaakt, waar je een combinatie hebt tussen duinen, een uitzichtpunt en een ontspanningspunt.
  5. Bade:haus: Een bijzonder toeristisch product op Norderney is het Bade:haus, het grootste wellnesscentrum in Europa. Dit is een unieke wellness-ervaring waarbij bezoekers kunnen genieten van de gezonde eigenschappen van de zee en lucht. Het kuuroord bestaat uit een serie van baden, waar bezoekers kunnen zitten en gezonde zee-lucht kunnen inademen. Zo is er een zoutbad, zeewaterbaden, een stoombad met zeewater en een zeewater surfpool. Deze baden zijn speciaal ontworpen om de gezondheid te verbeteren en te ontspanne, en bieden een unieke manier om te genieten van de voordelen van de zee. Het kuuroord biedt ook diverse gezondheidsprogramma’s, zoals gezonde voeding, fitness en yoga, om een complete wellness ervaring te bieden.
  6. Merchandise: Op Norderney zijn verschillende identiteitsgebonden producten beschikbaar die modder uit de Waddenzee bevatten, zoals modder-zeep, modder-maskers en modder-crèmes. Deze producten worden gemaakt van pure modder uit de Waddenzee en worden gezien als een effectieve manier om de huid te verzorgen en te versterken. Maar ook zeep met zeezout of natuurlijke planten van het eiland, eilandzout, replica’s van de oude strandkarren etc.

Kortom: Norderney is een eiland met een rijke wellness-cultuur en deze identiteit wordt op een perfecte manier tot uiting gebracht in de unieke toeristische producten die het eiland aanbiedt. De modder uit de Waddenzee wordt hierbij ingezet voor lokale producten zoals modder-scrubbehandelingen en modder-merchandise. Deze en vele andere producten bieden een totaalbeleving om te genieten van de natuur en zee op dit Duitse Waddeneiland.

Laten we kennismaken,
neem contact met ons op.

Maak gebruik van het contactformulier of bel Patrick via 06 – 46 63 56 46.

Contact