Groene Loper Amsterdamwerkt!

Opdrachtgever

Gemeente Amsterdam (Amsterdamwerkt!)

Opgave

Ontwikkel een ontwerp en projectplan voor een inspirerende entree richting GreenRoom

Resultaat

Ontwerp & Projectplan

Amsterdam

De vraag

Amsterdamwerkt! (onderdeel van de gemeente Amsterdam) is een plaats waar iedereen die gemotiveerd is werkervaring kan opdoen en zo de kans op werk kan vergroten. Via een stage of trainingen kunnen mensen onder begeleiding van een werkbegeleider zichzelf ontwikkelen voor de arbeidsmarkt in verschillende sectoren. Één van de lokalen is recent verbouwd tot Green Room. In de Green Room staat alles rondom een duurzame loopbaan centraal. Leren, re-integreren en vooral inspireren in duurzaamheid. Op een laagdrempelige manier wordt getoond werk er in de duurzaamheid gedaan kan worden en wat er gebeurt op het dit gebied. Van hieruit is het idee ontstaan om een Groene Loper te ontwikkelen, die de entree en de Green Room met elkaar verbindt. Hierbij worden bezoekers in de sfeer gebracht over het verhaal met betrekking tot een duurzame loopbaan. Op de groene loper worden bezoekers geïnspireerd over de verschillende sectoren en baantypen waarin Amsterdamwerkt! begeleiding biedt.

Onze aanpak

We begeleiden de werkgroep van Amsterdamwerkt! bij het opstellen van de briefing, selectie van ontwerper en uitvoeringspartij, het ontwerpproces en het opstellen van een begroting en projectplan. Daarbij ondersteunen we ook in het selectieproces voor een uitvoeringspartij.

Tijdens het traject hebben we stap voor stap steeds beter zicht gekregen om de kern van de communicatieboodschap. Deze zijn verwerkt in interactieve elementen, waarbij bezoekers op een speelse manier (zonder tekst) kennis maken met de verschillende leertrajecten en beroepen waarvoor Amsterdamwerkt! begeleiding biedt.

Het resultaat

Het resultaat is een inspirerend ontwerp met diverse interactieve elementen. Er is een projectplan opgeleverd inclusief een begroting. Door onvoorziene omstandigheden is de realisatie vooralsnog uitgesteld.