Inspiratiepunt Vakantiepark
De Twee Bruggen

Opdrachtgever

Vakantiepark De Twee Bruggen

Opgave

Ontwikkel een ruimte waarin gasten de mogelijkheden van de omgeving kunnen verkennen

Resultaat

Een nieuw Inspiratiepunt (april 2021)

Miste / Winterswijk

De vraag

Vakantiepark De Twee Bruggen is een vijfsterren vakantiepark in Miste (Winterswijk). In de winter van 2020/2021 is de receptie compleet vernieuwd. In de naastgelegen ruimte wilde De Twee Bruggen haar outdoor verhuur onderbrengen (verhuur van fietsen, wandelstokken etc.). Dit gecombineerd met omgevingsinformatie om gasten te inspireren om er op uit te gaan. Deze ruimte werd nu eigenlijk onbenut. Het was een ruimte met een vijver, zitgelegenheid en de entree tot de supermarkt.

Onze aanpak

DestinatieX heeft het traject van begin tot eind begeleid. We hebben een briefing opgesteld, een ontwerper betrokken en het ontwerptraject begeleid. Maar ook het offertetraject en selectie van de realisatiepartij, begeleiding van het grafisch ontwerp, schrijven van teksten, verzamelen van content en alle andere werkzaamheden tot de oplevering van het eindresultaat.

Het resultaat

Het resultaat is een eigentijds Inspiratiepunt. De ruimte is compleet getransformeerd waarbij op de wanden grote beelden en informatie over de omgeving te vinden is. Onderwerpen zoals de grens, flora en fauna in het gebied, bijzondere plekjes en routes worden op deze wanden belicht. Via een projectie worden video’s over Winterswijk en de Achterhoek getoond.

In het midden van de ruimte is een paviljoen geplaatst. In dit paviljoen kun je op een vloerkaart diverse Points of Interest aanraken, waarna door middel van projectie informatie en beelden verschijnt over de bezienswaardigheid. Een stukje verderop is een winkelruit te vinden. Door het bedienen van enkele knoppen, kunnen bezoekers informatie krijgen over activiteiten in het centrum van Winterswijk. Met filmpjes, foto’s en tekst worden bezoekers verleid om er in het centrum op uit te gaan.

Verderop is een landschapsfoto te vinden over het Nationaal Landschap Winterswijk. Een schilderijlijst is te bewegen over vier beeldschermen. Als de lijst over een bepaald scherm is geplaatst, dan verschijnt informatie over het betreffende natuurgebied.

Tot slot is er een touchscreen waarop informatie op te vragen is over attracties, musea, routes, restaurants etc. Ook is er een speciale Routemixer geïntegreerd in het scherm. Door als bezoeker een aantal keuzes te maken (over type route, lengte van de route en thema) verschijnt er een route op maat. Met een QR code kan de route of andere info worden overgezet op de mobiele telefoon.

Het inspiratiepunt is sinds eind april 2021 geopend.