Interim beleidsmedewerker toerisme
Zuid-Holland

Opdrachtgever

Provincie Zuid-Holland

Opgave

Interim capaciteit voor de rol van beleidsmedewerker toerisme

Resultaat

Kennisagenda, toeristisch beleid etc.

Zuid-Holland

Zuid-Holland is qua overnachtingen de derde provincie van Nederland. Met populaire bestemmingen als Kinderdijk, de Keukenhof, historische steden (Gouda, Dordrecht, Den Haag, Rotterdam etc.), strandbestemmingen (Goeree-Overflakkee, Scheveningen, Noordwijk etc.) en bijzondere natuur (Biesbosch, Nationaal Park Hollandse Duinen, de Deltawateren etc.) is het gebied uiteenlopend.

Het aantal bezoekers zal naar verwachting in de toekomst verder toenemen. Dit biedt (economische) kansen voor heel Zuid-Holland, maar zorgt ook voor uitdagingen. De Provincie Zuid-Holland wil dan ook graag dat de inwoners sterker meeprofiteren van het toerisme. Er wordt ingezet op toerisme in balans, waarbij toerisme als middel wordt gezien om maatschappelijke opgaven te ondersteunen.

De Provincie Zuid-Holland had behoefte aan extra ondersteuning in het team Toerisme en heeft DestinatieX de opdracht gegeven om deze rol gedurende een jaar (parttime) te vervullen. Tijdens deze periode hebben we gewerkt aan een agenda voor kennis en monitoring, toeristische beleidsvorming, toerisme als onderdeel van de ruimtelijke puzzel, regeneratief toerisme en diverse vraagstukken rondom toerisme in balans.