VVV Inspiratiepunt Gemert-Bakel

Opdrachtgever

Gemeente Gemert-Bakel & VVV Gemert-Bakel

Opgave

Ontwikkel een plan voor een inspiratiepunt

Resultaat

Loopt (opening Q2 2023)

Gemert (Noord-Brabant)

De vraag

De VVV Gemert-Bakel is gevestigd op een centrale plek in het centrum van Gemert waar inwoners en bezoekers terecht kunnen voor informatie over de omgeving. In een snel veranderende wereld, veranderen ook de wensen en behoeften van bezoekers (inwoners en toeristen). Digitalisering zorgt ervoor dat fysieke VVV-locaties een andere rol krijgen en dat informatievoorziening en -overdracht op een aangepaste wijze dient te worden ingevuld. Storytelling, interactiviteit en beleving zijn hierbij belangrijke sleutelbegrippen.

De VVV heeft daarom samen met de gemeente het initiatief genomen om te komen tot een vernieuwde invulling van de VVV om aan de eigentijdse wensen van de gast te voldoen. VVV Gemert-Bakel heeft daarbij de wens om een omslag te maken van informatie naar inspiratie en te komen tot een soort beleefwinkel, zoals dit inmiddels ook op enkele andere plaatsen in het land is gerealiseerd. Thema’s zijn Gemert Vorstendom, Boerenleven, Natuur & Landschap en Land van de Peel.

Onze aanpak

In dit project begeleiden we het projectteam in alle te nemen stappen. We adviseren over het proces, mogelijke uitvoeringspartijen en verzorgen briefings voor ontwerper en realisatiepartij. We ondersteunen in het helder krijgen van de content en de kernboodschappen. We begeleiden de ontwerper en denken mee over financiering. Het hele ontwerp, alle uitgangspunten en interactieve elementen zijn beschreven in een projectplan, dat gebruikt is als ondersteuning in de besluitvorming voor college en raad.