Wij zijn 100% klimaatneutraal &
partner van de Leefstijlvinder

Scroll voor inspiratie

0°29'05.7"N, 30°23'22.7"E

Onze ecologische voetafdruk compenseren we voor 100% door een partnerschap met TreesForAll.

100% klimaatneutraal

Toekomstbestendige destinaties denken ook aan een duurzame wereld. Daarom vinden we dat we ook als DestinatieX een rol moeten spelen op het gebied van duurzaamheid. Dit doen we op de volgende manieren:

  • We maken 100% gebruik van groene stroom, opgewekt in Nederlandse wind- en zonneparken en eigen opwek van zonne-energie.
  • We compenseren onze CO2 uitstoot: energie, gas, autokilometers, papier, printen etc.
  • We doneren extra CO2 compensatie om bij te dragen aan een beter milieu.
  • We werken bijna volledig digitaal en indien printen toch nodig is, dan maken we gebruik van papier met een FSC keurmerk.
  • We gebruiken hardware met een laag energieverbruik die automatisch uitschakelt.
  • We gebruiken LED verlichting.
  • We scheiden ons afval (papier, GFT, PMD).
  • We bankieren bij Bunq; één van de meest duurzame banken in Nederland (bron: Eerlijke bankwijzer).
  • We compenseren ons energieverbruik met zonnepanelen en een hybride warmtepomp.

We compenseren onze CO2 uitstoot door een partnerschap met Trees for All. Jaarlijks worden er namens DestinatieX bomen geplant in duurzame bosprojecten. Met alle maatregelen kunnen we dus met trots zeggen: DestinatieX is 100% klimaatneutraal.

Partner van de Leefstijlvinder

In samenwerking met acht provincies heeft MarketResponse Marktvinders zeven leefstijlen gevonden. Deze leefstijlen laten zien waar mensen in hun vrije tijd of op vakantie behoefte aan hebben. En wat de verschillen hierin zijn. De één wil namelijk rust en regelmaat, de ander juist drukte en sensatie. We weten niet alleen hoe deze leefstijlen eruit zien, we weten ook waar in Nederland zij wonen. DestinatieX is strategisch partner van de Leefstijlvinder. Kijk voor meer informatie op www.leefstijlvinder.nl.

Een greep uit onze projecten

Roeselare (Vlaanderen)

Brouwerij Rodenbach zocht ondersteuning in de realisatie van een belevingstour en de Blend Your Own Rodenbach Experience.

Lees verder

Laag Holland (Noord-Holland)

De regio Waterland heeft een toeristische structuur waarbij veel partijen verantwoordelijk zijn voor marketing en informatie. DestinatieX is gevraagd te verkennen hoe deze structuur effectiever kan.

Lees verder

Braamt (Achterhoek)

Landal Stroombroek wilde een verscheidenheid aan informatiebronnen en afzenders bundelen tot één interactieve inspiratiewand over de omgeving voor gasten.

Lees verder

Harderwijk (Gelderland)

Harderwijk wilde haar Toeristisch Informatie Punt doorontwikkelen met enkele thematische interactieve elementen. Er is een inspiratiewand gerealiseerd rondom het thema Hanzestad en water.

Lees verder

Aalten & Kotten (Achterhoek)

Vakantiepark Italiaanse Meren en camping Goorzicht wilden bezoekers inspireren met toeristische inspiratie. Samen met Achterhoek Toerisme ontwikkelden we twee belevingswanden.

Lees verder

Zuid-Holland

De Provincie Zuid-Holland ondersteunden we in interim capaciteit voor de rol van beleidsmedewerker toerisme. Thema's als bestemmingsmanagement, kennis & onderzoek en regeneratief toerisme spelen daarbij een rol.

Lees verder

Bronckhorst (Achterhoek)

De gemeente Bronckhorst had behoefte aan een tussentijdse beleidsevaluatie. Doen we de goede dingen nog op de goede manier? We hebben hierbij vooral gekeken naar inhoud en proces.

Lees verder

Gemert (Noord-Brabant)

Samen met de gemeente en VVV Gemert-Bakel hebben we een eigentijds inspiratiepunt gerealiseerd rondom thema's als Gemert Vorstendom, Boerenleven en Land van de Peel.

Lees verder

Zeeland

Toeristisch Ondernemend Zeeland (TOZ) heeft de vraag gesteld om te adviseren hoe de samenwerking meer slagvaardig en efficiënt kan worden en hoe de organisatie en communicatie kan worden geoptimaliseerd.

Lees verder

Doetinchem (Achterhoek)

De VVV Doetinchem (onderdeel van Stadsmuseum Doetinchem) wilde een vernieuwde ruimte, waarbij museum en inspiratiepunt in elkaar zouden overlopen. Door realisatie van het inspiratiepunt is een inspirerende ontmoetingsruimte ontstaan voor inwoners en gasten.

Lees verder