Wij zijn 100% klimaatneutraal &
partner van de Leefstijlvinder

Scroll voor inspiratie

0°29'05.7"N, 30°23'22.7"E

Onze ecologische voetafdruk compenseren we voor 100% door een partnerschap met TreesForAll.

100% klimaatneutraal

Toekomstbestendige destinaties denken ook aan een duurzame wereld. Daarom vinden we dat we ook als DestinatieX een rol moeten spelen op het gebied van duurzaamheid. We compenseren onze CO2 uitstoot die we veroorzaken: energie, gas, autokilometers, papier, printen etc. Al die CO2 compenseren we. We compenseren zelfs fors meer dan we uitstoten, omdat we het belangrijk vinden om bij te dragen aan het milieu. Enerzijds door gebruik te maken van groene energie, maar anderzijds ook doordat we een CO2-partnerschap zijn aangegaan met Trees for All. Jaarlijks worden er namens DestinatieX bomen geplant in duurzame bosprojecten. Daarmee kunnen we dus met trots zeggen: DestinatieX is 100% klimaatneutraal.

Partner van de Leefstijlvinder

In samenwerking met acht provincies heeft MarketResponse Marktvinders zeven leefstijlen gevonden. Deze leefstijlen laten zien waar mensen in hun vrije tijd of op vakantie behoefte aan hebben. En wat de verschillen hierin zijn. De één wil namelijk rust en regelmaat, de ander juist drukte en sensatie. We weten niet alleen hoe deze leefstijlen eruit zien, we weten ook waar in Nederland zij wonen. DestinatieX is strategisch partner van de Leefstijlvinder. Kijk voor meer informatie op www.leefstijlvinder.nl.

Een greep uit onze projecten

Zuid-Holland

De Provincie Zuid-Holland ondersteunen we in interim capaciteit voor de rol van beleidsmedewerker toerisme. Thema's als bestemmingsmanagement, kennis & onderzoek en bovenregionale samenwerking spelen daarbij een rol.

Lees verder

Gemert (Noord-Brabant)

De gemeente en VVV Gemert-Bakel hebben gezamenlijk het initiatief genomen om een plan uit te werken voor een eigentijds inspiratiepunt rondom thema's als Gemert Vorstendom, Boerenleven en Land van de Peel.

Lees verder

Heeg (Friesland)

De VVV Waterland van Friesland, OVH2000 (ondernemersvereniging) en Heeg Promotie willen gezamenlijk een eigentijds bezoekerscentrum realiseren voor inwoners en toeristen over thema's als de palingvisserij, het nationaal landschap en de 7 steden.

Lees verder

Reuver (Limburg)

Ontwikkeling van een toekomstbestendige receptie op Landal De Lommerbergen in Reuver (gemeente Beesel) waarbij de ruimte op een unieke manier is ingericht als receptie, maar ook als VVV inspiratiepunt voor de omgeving.

Lees verder

Ommen (Overijssel)

In Ommen (Vechtdal, Overijssel) wordt het Toeristisch Informatiepunt ondergebracht bij het Cultuurhistorisch Centrum Ommen. Dit nieuwe punt wordt ingericht als inspiratiepunt.

Lees verder

Laag Holland (Noord-Holland)

Diverse gemeenten in de regio Laag Holland werken meer dan 10 jaar samen om het gebied te promoten. Er worden kansen gezien voor meer samenwerking, maar er was ook behoefte aan een advies over een toekomstbestendige marketing en informatievoorziening.

Lees verder

Achterhoek

In de Achterhoek zijn 33 Toeristische Overstap Punten. De wens was om deze locaties door te ontwikkelen tot een eigentijdse vorm, waarbij ook ondernemers een belangrijkere rol zullen spelen.

Lees verder

Groenlo

In de receptie van Marveld Recreatie is een inspiratiewand gerealiseerd. De wand bevat onder andere een interactief touchscreen met tips over de omgeving en een weergave van de Vestingstad Groenlo waarmee gasten tips krijgen voor een bezoek.

Lees verder

Vechtdal (Overijssel)

Gastheerschap is in het Vechtdal speerpunt van beleid in de nieuwe meerjarenstrategie. Er was daarom behoefte aan een visie op gastheerschap, zowel digitaal als fysiek. Inclusief een concreet actieprogramma.

Lees verder

Zuid-Holland

De Provincie Zuid-Holland was op zoek naar scenario's hoe zij de waterrecreatie mogelijkheden in de provincie beter onder de aandacht kan brengen van inwoners. Daarbij wilde zij ook graag inzicht krijgen in de rol van de provincie op dit thema.

Lees verder