Inspiratiepunten

Scroll voor inspiratie

25°05'01.3"N, 77°19'09.0"W

Inspiratiepunten; een eigentijdse locatie waar beleving, inspiratie, verkoop en interactiviteit samen komen.

Een inspiratiepunt is een vernieuwende manier van toeristische informatievoorziening en is gebaseerd op vier principes: beleving, inspiratie, verkoop en interactiviteit. Een inspiratiepunt betreft een locatie waar je wordt geïnspireerd over de bestemming en wordt verleid om meer te gaan doen dan dat je van tevoren van plan was. Een inspiratiepunt biedt een echte toeristische beleving met een duidelijke identiteit. Het DNA van de omgeving of het bedrijf wordt verwerkt in de kleuren, materialen en verhalen van het inspiratiepunt. 

 Een inspiratiepunt: 

  • Is een vernieuwend concept, waar inspiratie en de identiteit van het bedrijf en de omgeving centraal staat in de inrichting;
  • Is geen winkel, maar een plek waar beleving en inspiratie centraal staan, zowel in de sfeer van een duidelijk lokaal geladen thema als in de sfeer van de omgeving. Daarnaast biedt de plek ruimte aan de verkoop van een assortiment dat past bij de beleving en het verhaal;
  • Heeft als doel mensen langer te laten verblijven;
  • Vertelt verhalen in plaats van een opsomming van producten en diensten;
  • Uitgangspunt is dat gasten niet alleen een vraag stellen, maar zich in de ruimte en door de medewerkers (die gebruik maken van de belevenissen in de ruimte) laten inspireren;
  • Heeft een interactief karakter; bezoekers kunnen zelf actief bezig zijn en meedoen met zowel digitale als niet digitale middelen.

In de praktijk betekent dit een ontwerp met veel beeldmateriaal en beperkte tekst, een aantal interactieve elementen, kleuren/texturen/materialen die aansluiten bij de identiteit van het bedrijf of de omgeving, een combinatie van digitale en niet digitale middelen en een eigentijdse uitstraling. Een inspiratiepunt kan zich vertalen in de vorm van een winkel, een receptie, een VVV etc. Gasten raken met beleving en emotie is immers iets dat in iedere consumentensector speelt en nog veel kansen biedt voor nieuwe eigentijdse concepten.

Benieuwd wat we voor jouw bedrijf of bestemming kunnen betekenen? Bekijk eerder gerealiseerde inspiratiepunten.

Ulft

De VVV in Ulft is gevestigd op en integraal onderdeel van het DRU Industriepark. Hier is een nieuw inspiratiepunt gerealiseerd dat aandacht besteed aan het DRU Industriepark, de grens, de Oude IJsselstreek, kastelen en landgoederen en de Achterhoek.

Lees verder

Heeg (Friesland)

De VVV Waterland van Friesland, OVH2000 (ondernemersvereniging) en Heeg Promotie willen gezamenlijk een eigentijds bezoekerscentrum realiseren voor inwoners en toeristen over thema's als de palingvisserij, het nationaal landschap en de 7 steden.

Lees verder

Winterswijk

De VVV Winterswijk is gevestigd in het oude raadhuis. In april 2020 is er een nieuw inspiratiepunt geopend rondom thema's zoals de grens, de steengroeve, Nationaal Landschap Winterswijk en Mondriaan.

Lees verder

Miste / Winterswijk

Vakantiepark De Twee Bruggen wilde haar outdoor verhuur onderbrengen in een nieuwe ruimte en dit combineren met omgevingsinformatie voor gasten. Het resultaat is een interactief inspiratiepunt.

Lees verder

Gemert (Noord-Brabant)

Samen met de gemeente en VVV Gemert-Bakel hebben we een eigentijds inspiratiepunt gerealiseerd rondom thema's als Gemert Vorstendom, Boerenleven en Land van de Peel.

Lees verder

Veluwe

Ontwikkeling een concept voor onthaalllocaties op de Veluwe die onderdeel uitmaken van een bredere strategie van bezoekersmanagement inclusief de uitwerking voor drie pilotlocaties.

Lees verder

Goeree-Overflakkee

Op Goeree-Overflakkee ontwikkelden we een spectaculair VVV Inspiratiepunt waar gasten inspiratie kunnen opdoen over het eiland. De VVV bevat tal van belevingselementen en is uniek in Nederland.

Lees verder

Zutphen

Hanzestad Zutphen is één van de oudste steden van Nederland. De stad wil haar verhaal zichtbaar maken in een nieuw eigentijds VVV Inspiratiepunt met daarin thema's zoals Hanzestad, routes, Zutphen biedt kansen, kunst & cultuur en Torenstad.

Lees verder

Reuver (Limburg)

Ontwikkeling van een toekomstbestendige receptie op Landal De Lommerbergen in Reuver (gemeente Beesel) waarbij de ruimte op een unieke manier is ingericht als receptie, maar ook als VVV inspiratiepunt voor de omgeving.

Lees verder

Lochem

De VVV Lochem wilde haar verhaal omvormen van VVV-winkel tot inspiratiepunt. Eind maart 2021 is er een nieuw inspiratiepunt geopend rondom thema's zoals de natuur, de Berkel, kastelen en streekverhalen.

Lees verder

Wil je de verhalen, producten en identiteit van jouw
bestemming ook beleefbaar en inspiratievol maken?
Neem dan contact met ons op!

Maak gebruik van ons contactformulier of bel Patrick via 06 – 466 35 646.

Contact